3.01.2008

Otomatik makineler hakkında bilmeniz gereken 5 önemli nokta

Çamaşır makinesi diyip geçmeyin. Aslında kazandığınız her değerde biraz da ona çalışıyorsunuz. Çamaşır makinesi sahibi olmak ve kullanmak nelere mal oluyor. En efektif otomatik çamaşır makinesi kullanımı için bilmeniz gerekenler.

1- Bir çamaşır makinesi, kullanım sıklığınızla orantılı olmakla beraber ev içi masraflarınızdan ciddi bir bölümü teşkil eder. Başta elektirik ve su olmak üzere deterjan ,yumşatıcı ve kireç çözücü masrafları görünmeyen bir ev içi harcama kümesidir.
Bu nedenle satın alırken A serisi tercihiniz olsun. Bu sayede daha az elektirik harcarsınız. Her yıkamada tüm kapasitenin dolduğundan emin olun. Çünkü çamaşır makineleri 3/4 kapasitede de full kapasite enerjisi kullanırlar.

2- Çamaşır makinesi aynı zamanda doğayı kirletmek için kullandığınız en başta gelen araçtır. Doğal su kaynaklarını kirletmekle kalmaz bu kirliliğin geri dönüşümü olmayacak sorunlara yol açmasını da sağlar. Bunun sebebi kullandığımız deterjanlardır. Ev bütçemizden yüzlerce lirayı her ay çok fonksiyonlu olduğu vaadedilen detarjanlara yatırırken bilmediğimiz aynı temizliği toz sabun ile de sağlayabileceğimizdir. Zor çamaşırlar ise aslında önerilen deterjan miktarının yarısı aslında yeterlidir. Zira bu deterjanları üreten ve pazarlayan firmalar herzaman daha çok kullanmamızı isterler . Nekadar "az yeterli" diye reklam yapılıyorsa bir deterjan için onun yarısı haydi haydi yeterlidir aslında.

3- Çamaşır makinesi alırken çift su girişli olmasına dikkat edin. Yoksa her seferinde suyu ısıtmak için rezistanslarını çalıştıracak ve size ekstra elektirik faturası yükü getirecektir. Çift su girişli ürünler herzaman bina şebekesindeki daha ekonomik sıcak suyu kullanacaktır. Kombi, kalerüfer,gün ısı gibi. Elektirikli şofbenler bu faydanın dışındadır.

4- Son yıllarda artan sıkma hızları da çamaşır makinesi satışlarının ana reklam konularındandır. Ancak basit bir denklem size ekonomi yaptırabilir. Yüksek sıkma gücü=Yüksek elektirik harcaması. Bırakın telde kurusunlar.

5- Çamaşır yıkamanın olmazsa olmazı gibi görünen Calgon ve türevi malzemeler var. Çok kireçli sularda çamaşırlarınıza biraz faydası olabilir ama aslında çamaşır makinesi için Calgona ihtiyaç yoktur. Çamaşırlarınız için deterjanla beraber sadece biraz TOZ SODA koyun yeter. Ama makineniz için koruma daha kolay. Sadece çamaşırsız bir çalıştırma yaparak azıcık porçöz ile yılda bir kez çamaşır makinenizi koruyabilirsiniz.

Harcanan yıllık Calgon parası işcilik dahil 4 çamaşır makinesi rezistansına bedeldir.
Tüm calgon paralarıyla kendinize bir hediye alın.

Hiç yorum yok: